Allergiker ?
Sibirkatt - Siberian Cat - NO*Asoras

Allergikere uten erfaring med sibirkatt bør teste seg hos flere som har sibirkatter før de går til anskaffelse av katt. Det er viktig å tenke på helsen, og også på et individ som fortjener et permanent hjem.


Det er også mange katteallergikere rundt omkring som lever godt sammen med sin sibirkatt helt uten allergimedisin. Noen av disse stiller også som testhjem for Sibirkattens Venner for å gi andre mulighet til å se om sibirkatt er katten for dem.


Det kan være ulike ting ved katt som man er allergisk for.


REDUSERE ALLERGENER

kilde: http://kittentesting.com/?page_id=18


Er katten i hus og den allergiske reaksjon slår til er det en del du kan gjøre.


Rutine i det daglige er på første plass. Katter er vanedyr og mye endringer fører til stress. Hormoner og stress er med på å øke nivåene katter utskiller av katteallergenet Fel d1.


Følgende forslag kan kraftig redusere opphoping som er er av Fel d1 og andre katte allergener i hjemmet.


  • Rutinemessig bading fjerner en stor mengde av allergener som er tilstede i pelsen. Katten din vil fortsatt produsere samme mengde Fel d1 allergen, men mengden i hjemmet kan bli lavere. Ukentlig bading av katten kan redusere luftbårne feline allergen nivåer med inntil 45%. Litt forsiktig med bading hvis dette stresser katten.


  • Ved å fukte kjæledyret ditt før du grer reduseres mengden allergener som frigis ut i luften under kjemmingen.


  • Preparatet Petal Cleanse er en oppløsning som fjerner de stoffer fra pelsen hos katter som forårsaker allergiske reaksjoner hos mennesker. Det hindrer også den fine underullen fra å fly i luften under kjemming.


  • Plasser vaskbare tepper på de områdene katten liker å sove. Dette gjelder sofaer og stoler samt klatrestasjoner og katte senger. Vask alle tepper ukentlig i varmt vann, vaskemiddel for å fjerne og deaktivere allergener.


  • Hyppig støvsuging av tepper og myke overflater reduserer allergen nivået. Luft ut huset etter støvsuging og bruk fuktig klut på harde gulv og harde overflater. Når det er mulig, erstatte tepper i soverom med vaskbart hardt gulv.


  • Tøm og rengjør kattedoer ofte for å redusere Fel-d1 og andre allergener. De høyeste konsentrasjonene av mange allergener er nemlig i dokassen. Plasser alltid kattedoen i garasjen eller et annet rom med god ventilasjon.


  • Katten får støv på pelsen under toalettbesøk som spres rundt i huset. Prøv forskjellige typer kattesand da det er stor variasjon i hvor lufbårne de blir. Noen typer kattesand kan også gi irritasjon eller forårsake allergiske reaksjoner i seg selv.


  • Personer med mild – moderat katteallergi kan tåle at deres katt oppholder seg i soverommet. Personer med alvorlige eller farlige allergier bør ha et allergen-fri rom for å sove. Dersom allergi vedvarer må katten holdes ute av soverommet.


  • Luftrensere med absorberende høy effektivitet partikkelfilter(HEPA-filter) er gode til å fjerne svært små partikler som Fel d 1. Ved å bruke luftrenser med HEPA filter og holde katter ut av soverommet reduserer luftbårne allergener i soverommet til det halve.


Oversatt/omskrevet: Tone Christensen

Sibirkattens Venner tilbyr testhjem til interesserte katteallergikere.

Dette er et viktig tilbud fra klubben sin side da det er i alles interesse at katte-allergikere får muligheten til å teste sin allergi.

Når katteallergikere kan fastslå sikkert om de tåler sibirkatter før de går til anskaffelse av en er det en fordel for både oppdretter, katten og kjøperen.

Testhjemformidlingen kontaktes på epost testhjem@gmail.com. Oppgi gjerne et telefonummer i mailen som dere kan kontaktes på.

Mer om SiV`s testhjem


"A cat will do what it wants

when it wants,

and there's not a thing

you can do about it."


- Frank Perkins.


"One cat just leads to another." - Ernest Hemingway

Lenke til Facebook side
Copyright © asoras@sibirkatter.no