Før du anskaffer katt
Sibirkatt - Siberian Cat - NO*Asoras
CleanGenealogyProdject

NOE Å TENKE IGJENNOM


Katter krever litt plass.

Har du litt plass å sette av i høyden eller i en krok? Katten trenger i blant litt ro og fred. De trenger også mosjon ved f.eks. å klatre, løpe, leke...


Katter har godt av lys og luft.

Har du altan du kan sikre, plass i hagen til en innhegning eller finnes det områder for å gå tur i bånd i nærheten? Katter skal være nesten et år før sanser er utviklet nok til at de kan slippes ut på egenhånd og da hvis miljø og andre dyr rundt ikke utgjør en risiko.


Alle trenger oppmerksomhet for å føle seg verdifull. Har du tid i hverdagen din til å gi katten kos og lek?


Katter trenger stell og oppfølging på helse.

En katt som blir gredd jevnlig får en flottere pels. Du reduserer muligheten for floker og får mindre pels rundt i omgivelsene. Vår og høst ved pelsskifte kan det være påkrevd daglig for å unngå floker. Katt som slikker i seg mye pels kan få problemer ved hårballer i fordøyelsen.

Tannstell jevnlig reduserer muligheten for tannstein og sykdom, men gjør også at skader på tennene oppdages tidlig. Når du steller katten jevnlig får du en katt som er enklere å håndtere og mindre sannsynlig at helseproblemer blir oversett. Katter er flinke til å skjule sykdom og skader.


Hvordan tilrettelegge ved ferier eller annet fravær, for å sikre at katten får nødvendig oppmerksomhet, mat og friskt vann hver eneste dag?


Det koster litt å ha katt.

Den skal ha regelmessige helsekontroller med vaksiner og ved økende alder kan tilleggsutgifter som f.eks. tannbehandling bli aktuelt. Katter skal ha mat som til enhver tid er tilpasset deres behov for å beholde en god helse. Kvalitetsmat fra dyrebutikk er å anbefale. Det som spares på maten kan bli utgifter til veterinær og resultere i dårligere helse hos katten. Forsikring for sykdom kan være greit å ha da veterinærregning kan bli høy ved sykdom eller skader.


Den aller første tiden med katten i hus må tilrettelegges og ekstra tid settes av. Den lille savner gjerne sin familie og er på et helt nytt og ukjent sted med nye mennesker. Den aller første tiden bør besøk og selskap unngås mens det fokuseres på ro og trygghet. Gi katten gradvis nye inntrykk og personer å forholde seg til og dette i katten sitt tempo. Tilvenningen kan da gå mye raskere, det forebygger stress hos katten og du vil få en tryggere katt.Å ADOPTERE EN KATT ER LITT SOM Å FÅ ET BARN

Den trenger oppfølging og omsorg og da spesielt den første tiden i nytt hjem. Katter blir aldri helt ”voksen” og behovene varer hele livet dens ut. Noen katter kan bli hele 20 år.

Katter klarer seg derimot flere timer alene og du slipper foreldremøter på skolen, konfirmasjon….


EN KATT BERIKER TILVÆRELSEN SÅ MYE MER ENN DEN KREVER.

EN KATT FØRER LETT TIL FLERE


MATTILSYNET´s brosjyre om katt og kattehold.Sibirkattens Venner tilbyr testhjem til interesserte katteallergikere.

Dette er et viktig tilbud fra klubben sin side da det er i alles interesse at katte-allergikere får muligheten til å teste sin allergi.

Når katteallergikere kan fastslå sikkert om de tåler sibirkatter før de går til anskaffelse av en er det en fordel for både oppdretter, katten og kjøperen.


Testhjemformidlingen kontaktes på epost testhjem@gmail.com. Oppgi gjerne et telefonummer i mailen som dere kan kontaktes på.

Mer om SiV`s testhjem


"A cat will do what it wants

when it wants,

and there's not a thing

you can do about it."


- Frank Perkins.


"One cat just leads to another." - Ernest Hemingway

Lenke til Facebook side
Copyright © asoras@sibirkatter.no